Botox

Botox är ett läkemedel som har använts inom sjukvården i över 20 år. Botox har flera användningsområden men ett av de vanligaste är vid estetiska behandlingar där man tar bort rynkor, genom att tillfälligt försvaga mimiska muskler i ansiktet. Botox blockerar signalen mellan nerv och muskel så att muskeln inte kan dra ihop sig. Detta ger ett slätt och naturligt resultat av t.ex. tvärgående rynkor i pannan, ”argrynkor” mellan ögonbrynen och för kråksparksrynkor runt ögonen. Det kan även användas för behandling av näsrynkor, neddragna mungipor, rynkor runt munnen, skrynklig haka etc. Effekten sitter i ungefär 3–6 månader.

Man använder även Botox vid behandling av besvärande hög svettproduktion, så kallad hyperhidros. Områden som kan behandlas är ansikte, fötter, händer, armhålor och ljumskar. Behandlingen inleds ofta med ett svettest då svettkörtlarnas utbredning kartläggs. Därefter injiceras Botox med tunna nålar där det finns svettkörtlar. Svettningarna upphör i det närmaste helt och effekten sitter i 6–15 månader, varefter en ny Botoxbehandling kan göras.

Konsultation

400 kronor (dras av vid första behandlingstillfället)

Panna 2 500 kronor

Glabella (mellan ögonen) 2 500 kronor

Panna inklusive Glabella 4 200 kronor

Runt munnen (nasolabiala veck, rökrynkor, sura mungipor) 2 000–3 000 kronor

Runt ögonen 2 000 kronor

Botoxbehandling mot migrän/spänningshuvudvärk 4 200 kr

Botoxbehandling mot svettningar

armhålor 3 800 kronor
händer 4 500 kronor
fötter 5 200 kronor

Alla människor är unika och har olika behov, så det är inte ovanligt att man behöver kombinera både fillers (Restylan/Juvéderm) och Botox för att uppnå önskat resultat.

Botox används med fördel till

  • rynkor och veck i pannan
  • linjer och rynkor kring ögonen
  • rynkor vid överläpp
  • rynkor vid mungiporna. Behandlingen ger ett ”gladare” utseende
  • kraftig armsvett och handsvett